ekstrakt aloe vere

ekstrakt aloe vere

(Aloe barbadensis)

Aloe Vera je pustinjska biljka koja pripada obitelji ljiljana. Uspješno raste na suhom tlu i izvorno je iz istočne i južne Afrike. Mesnati listovi su oštri i okruženi malim šiljcima; sadrže čisti gel koji se koristi zbog svojih ljekovitih svojstva.

 

Za Alou se misli da je jedan od najstarijih lijekova, poznata po svojim ljekovitim kvalitetama u egipatskoj, rimskoj, kineskoj, grčkoj, talijanskoj, alžirskoj, marokanskoj, arapskoj, indijskoj i kršćanskoj povijesti. Poznato je da je Kleopatra s njom masirala svoju kožu, a čini se kroz tekstove anglosaksonske medicine da je u Europu donesena u 10. stoljeću.

U moderno doba, ustanovljeno je da su iscjeliteljske osobine aloe učinkovitije od svih drugih načina kod opekotina izazvanih zračenjem. Aloa umiruje svrbež i smanjuje crvenilo, ona je odlična u smirivanju opeklina ili crvenila uzrokovanog smrzavanjem. Omekšava kožu i pomaže u njenoj zaštiti.

U proizvodima za kupanje, aloa smiruje kožu kao što topla voda pere tijela, što čini našu Honey Bee kuglu za kupanje nježnom i umirujućom za problematičnu kožu.

Kako bismo dobili ekstrakt aloe koristimo sušeni smrvljeni list. Sušeni list aloe je kuhan u vodi i stavljen direktno u cijeli asortiman proizvoda za omekšavanje kože, od krema do sapuna.

Koristimo ekstrakt aloe u Honey I Washed the Kids sapunu da umiru kožu.

Koristimo ovaj re-hidratantni ekstrakt aloe vere i gel aloe u obadvije naše kreme Skin Drink i Ultralight za poboljšanje teksture kože i da ujednači nejdnak ton kože.