boja 17200

boja 17200

(Colour 17200)

Boja 17200  je također poznata kao FD&C crvena broj 33, i topiva je u vodi.

Koristimo je u našim proizvodima kako bismo dobili ružičasto-crvenu nijansu, kao u Fair Trade Foot Lotion. Ujedno je miješamo i s ostalim bojama u nekoliko naših pjenušavih kupki. U Flosty Gritter nam pomaže da dobijemo svjetlucavo ružičastu, u  The Comforteru tamno ružičastu, a u French Kiss ljubičastu boju.

Sintetičke boje su prilagođene i odobrene za sigurno korištenje od raznih upravljačkih tijela širom svijeta. U Sjedinjenim Državama, kozmetičke boje moraju posebno biti odobrene za upotrebu od strane Američke administracije za hranu i lijekove (Food and Drug administration - FDA). Svaka boja dobija slova FD&C (što znači primjerena za hranu, lijekove i kozmetiku), boju i brojčanu oznaku.

Europska Unija upotrebljava oznaku boje koristeći prefiks Cl prije broja. Postoji dugi niz boja navedenih po tim sistemima. Mi upotrebljavamo nekolicinu od njih kao nadopunu za naše prirodne pigmente, kako bi postigli punu paletu boja. Mislimo da postoje neke boje koje ne možemo postići upotrebom samo prirodnih pigmenata.

Boja pridonosi estetici proizvoda i pojačava doživljaj, proizvodi postaju zabavniji i uzbudljiviji. Boja može imati duboki utjecaj na naše osjećaje, emocije i zdravlje. Na primjer, pretpostavlja se da od crvene boje srce brže kuca.