Fair Trade organski kakao maslac

Fair Trade organski kakao maslac

(Theobroma Cacao Seed Butter)

Kakao maslac je stabilan i suh maslac i idealan je za upotrebu u samokonzervirajućim formulama. Može se koristiti u kombinaciji s drugim prirodnim maslacima za stvaranje hranjivih mješavina. Kakao maslac se u kombinaciji s ostalim prirodnim sastojcima u masažnim pločicama topi na koži, čineći je podatnom i glatkom. Pronaći ćete ga u mnogim Lush proizvodima kao i u proizvodima za njegu kože i kose zbog hidratantnih i njegujućih svojstava koje posjeduje.

Osim što intenzivno hidratizira, kakao maslac je i prirodni emulgator što znači da veže ulje i vodu zajedno stvarajući gustu emulziju koja ne ostavlja mjesta mikrobima za rast i širenje. Upotrebom kakao maslaca omogućili smo da mnogi proizvodi budu samokonzervirajući. Stablo kakaovca rađa tamno crvene ili smeđe mahune koje u sebi sadržavaju više od 50 sjemenki. Kako bi se napravio kakao maslac, sjemenke prolaze proces fermentacije kojim se uklanja gorčina, potom se čiste, peku i pucaju. Sjemenke se nakon toga melju u gustu, uljnu pastu nazvanu čokoladnom tekućinom. Kakao maslac intenzivno njeguje i pomaže održati kožu hidratiziranom i mekom.

Tri su izvora kakao maslaca koje možete pronaći u Lush proizvodima. Fair Trade kakao maslac dobivamo iz Dominikanske republike preko The Organic Growers Dominican Foundation (FUNDOPO), krovne organizacije koja surađuje s cca 1500 zemljoradnika. Svaki sadi kakao maslac na zemlji veličine 1.5 – 2 hektara, a FUNDPO osigurava da zemljoradnici dobiju pravednu cijenu za super kvalitetni kakao maslac koji proizvode.

Drugi dobavljač Fair Trade organskog kakao maslaca je udruženje proizvođača The National Confederation of Dominican Cacao Producers (CONACADO), oni snabdjevaju Lush s kakao maslacom kojem nije uklonjen miris te on ima snažan miris na čokoladu.

10000 farmera radi zajedno pod krovnom organizacijom CONACADO. Slično kao i FUNDOPO, članovi CONACADO-a zajedno ulažu dodatne prihode stečene prelaskom na Fair Trade trgovinu kako bi izgradili odjele za proizvodnju i skladištenje i poboljšali kvalitetu kakaa, poboljšali i popravili škole i omogućili naobrazbu u svrhu boljih uroda.