svježa metvica

svježa metvica

(Mentha piperita)

Ponekad se vjeruje da je metvica najstarija lijek na svijetu.

Liječnici je koriste za ublažavanje problema probavnog sustava, osobito slabog varenja i iritabilnog sindroma crijeva. Ima učinak hlađenja na kožu.

Iako porijeklom iz umjerenih područja Europe, Azije i Afrike, sada se široko uzgaja širom svijeta. Misli se da prirodno nastaju hibridi raznih sorti divlje mente.

Ulje je blijeda tekućina, a njegov glavni sastojaka su mentol i menthone. Ovo ulje ima snažanu, osvježavajućiu, aromu mente s donjom biljnom notom. Danas se često koristi za arome u slasticama, lijekovima, sladoledu, likerima i pastama za zube.

Ulje paprene metvice (Mentha piperita) pripada obitelji Labiatae. Ova travasta biljka obično raste do oko 1 metra visine sa tamno zelenim lišćem i ljubičastim cvjetovima.

Naš Hair Doctor pakung za kosu, Rehab šampon, Snake Oil pločica za vlasište, a i Wiccy Magic Muscles svi koriste dobrobit iz rashladnog i osnažujućeg ulja metvice.

Koristimo ulje paprene metvice u našim Demon in the Dark i Ice Blue sapunima zbog  njenog osvježavajućeg učinka hlađenja na kožu.