ulje geranije

ulje geranije

(Pelargonium graveolens)

Zbog svojeg balansirajućeg učinka na kožu, koristimo ulja geranija u našem Charity Pot losionu za tijelo. Prekrasna krema za ruke i tijelo. I sav prihod (bez PDV-a!) Ide u fond Charity Pot, pronalazeći svoj put u mnoge dobrotvorne svrhe širom svijeta.

Najfinija vrsta ulja geranija je geranium burbon, uzgojen na Reunion Islands u Indijskom oceanu. Ima bogatu, ružičastu aromu i uzgaja se tamo zbog savršenih klimatskih uvjeta. Geranium Bourbon košta najmanje 10 puta više po kilogramu nego običan.

Aromaterapisti koristili su ga zbog njegove antiseptičke i adstrigentne kvalitete što je korisno u proizvodima za kožu. Adstrigentnost ulja (sposobnost da se stisne tkivo) mogu geranij napraviti korisnim kod crvenila kože, isto tako često se preporučuje za masnu, blijedu ili tromu kožu.

Blijedo zeleno ulje dobiva se parnom destilacijom iz cijele biljke (lišće, grančice i cvijeće) i ima bogatu, zelenu, poput ruže aromu. Glavni komponente su geraniol i citronelol. Izvrsno se miješa s ružom i često se i uspoređuje s porodicom ruža.

Koristimo ulje geranija u našim Whoosh drhtavcu za tuširanje i Whoosh melemu za pulsne točke, zbog njegovog mirisa i tonirajućih kvaliteta.

Geranium pripada obitelji Geraniaceae i biljka potječe iz Egipta i Južne Afrike. Mi koristimo egipatski. Najčešće se uzgaja na Mediteranu.