ulje lavande

ulje lavande

(Lavandula Angustifolia Oil)

Ulje lavande koristi se zbog svojih umirujućih i balansirajućih svojstava, što čini ovaj sastojak idealnim za iziritiranu kožu i vlasište, a odličan je i za umirenje uma i miran san.

Postoji oko 20-30 različitih vrsta lavande koje pripadaju porodici Lamiaceae. Francusko ulje lavande (Lavandula angustifolia) dolazi iz Provanse. Lavanda je najčešće višegodišnja biljka grmolikog izgleda i srodna je menti. Ulje lavande je jedno od najsvestranijih eteričnih ulja na svijetu i upotrebljava se u parfemskoj industriji i u aromaterapiji već stoljećima. Ulje se dobiva iz drvenasti dijelova stabljike i ljubičastih cvjetova destilacijom parom.

Rene Maurice Gattefosse, francuski kemičar s početka 20. Stoljeća otkrio je umirujuća svojstva lavande kada je jednom, nakon što ju je opržio, uronio ruku u ulje lavande misleći da se radi o hladnoj vodi. Kao rezultat, Maurice se snažno zainteresirao za svojstva eteričnih ulja i dublje se pozabavio ovom temom. Smatra ga se ocem moderne aromaterapije.

Eterično ulje lavande pronaći ćete u ovim proizvodima: čistaču za lice Angels On Bare Skin, losionu za tijelo Sleepy, parfemu What Would Love Do?, uljnoj kupki Dreamtime, bombi za kupanje Twilight, sapunu Lavender Vida Loca i mnogim drugim.