paprena metvica

paprena metvica

(Mentha piperita)

Ponekad se vjeruje da je metvica najstarija lijek na svijetu, kao dokaz može je se naći još deset tisuća godina prije. Liječnici je koriste za ublažavanje problema probavnog sustava, osobito slabog varenja i iritabilnog sindroma crijeva. Ima učinak hlađenja na kožu.

Iako porijeklom iz umjerenih područja Europe, Azije i Afrike, sada se široko uzgaja širom svijeta. Misli se da prirodno nastaju hibridi raznih sorti divlje mente.

Ulje je blijeda tekućina, a njegov glavni sastojaka su mentol i menthone. Ovo ulje ima snažan, osvježavajući, aromu mente s donjom biljnom notom. Danas se često koristi za arome u slasticama, lijekovima, sladoledu, likerima i pastama za zube.

Ulje paprene metvice (Mentha piperita) pripada obitelji Labiatae. Ova travasta biljka obično raste do oko 1 metra visine sa tamno zelenim lišćem i ljubičastim cvjetovima.

Naš Hair Doctor pakung za kosu, Rehab šampon, Snake Oil pločica za vlasište, a i Wiccy Magic Muscles svi koriste dobrobit iz rashladnog i osnažujućeg ulja metvice.

Koristimo ulje paprene metvice u našim Demon in the Dark i Ice Blue sapunima zbog  njenog osvježavajućeg učinka hlađenja na kožu.