ulje ružmarina

ulje ružmarina

(Rosmarinus officinalis)

Ružmarin je zimzeleni grm, i može narasti do tri metara visine. Ima lišće zelene boje, igličastog oblika,  i ljubičaste cvjetove na vrhovima. Porijeklom je s Mediterana i pripada obitelji Labiatae.

Eterično ulje dobiveno je parnom destilacijom cvjetova i listova biljke Rosmarinus officinalis.

Ulje je blijedo žute boje, jakog, svježeg, biljno-drvenastog mirisa.

Ulje od ružmarina dobro se miješa s lavandom, mažuranom, timijanom, borom i cedrom.

Koristimo ga u našem Breath of Fresh Air toniku za lice, BB Seaweed i Ayesha svježim maskama za lice zbog njegove sposobnosti da održi kožu čistom.

To može biti izuzetno umirujuće za nadražena vlasišta, što je savršen sastojak u našem H'Suan Wen H'ua pakungu za kosu.

Studije pokazuju da ulje ružmarina antiseptičko i antimikrobno, što je korisno za čistoću vlasišta i kože.

Ružmarin se uzgaja u ukrasne, kulinarske, medicinske i parfumerijske svrhe.

U kozmetici ružmarin se koristi kod preparata za kupke, a kod kose kao tonik.