butil-metoksidibenzoilmetan

butil-metoksidibenzoilmetan

(Butyl Methoxydibenzoylmethane)

Butil-metoksidibenzoilmetan je bijeli ili blijedožuti sintetički sastojak. Upotrebljava se za apsorpciju UVA zraka u proizvodima sa zaštitom protiv sunca.  Već se desetljećima sigurno upotrebljava u kozmetici i proizvodima sa zaštitom protiv sunca.

Koristimo ga zajedno sa etil-heksil-metoksicinamatom, filterom za UVB zračenje. U kombinaciji, ovi su sastojci jako efektni u zaštiti protiv oštećenja uzrokovana suncem.

Različite frekvencije UV svjetlosti mogu uzrokovati različite vrste oštećenja našoj koži. UVA zrake prodiru kožu i uzrokuju raspadanje vlakana kolagena i elastina, što dovodi do oštećenja kože iznutra prema van. Ako niste dovoljno zaštićeni, izlaganje UVB zrakama uzrokuje peckanje i crvenilo. Također potiče kožu na proizvodnju melanina, pigmenta kojeg tijelo proizvodi da bi se zaštitilo. Potamnjenje kože je znak oštećenja koje je vezano uz produkciju melanina. 

Naši proizvodi su testirani na UVB i UVA zaštitu od nezavisnog laboratorija u New Yorku kako bi osigurali faktor zaštite sunca (SPF - sun protection factor)

Kako smo protiv testiranja na životinjama u svakom pogledu, teško smo dolazili do dobavljača sastojaka za zaštitu od sunca koji odgovaraju našim standardima. Međutim, sada imamo proizvode sa izvrsnim sastojcima od etičnih tvrtki koje su protiv testiranja na životinjama.

Sunce je bitno za naše zdravlje jer nam pomaže da proizvodimo vitamin D. Međutim, moramo uživati u njemu umjereno te izbjegavati prekomjerno izlaganje. Izlaganje suncu je povezano sa raznim vrstama raka i starenju kože.

Sastojke sa zaštitom od sunca upotrebljavamo pažljivo i promišljeno u našim proizvodima. Kombiniramo ih sa prirodnim i svježim sastojcima, kao što su svježa morska trava, zeleni čaj, hamamelis i gospina trava, omekšavajuća organska ulja i svježe voće. Koža se potiče da reagira na bilo kakvo oštećenje pomoću ovih predivnih sastojaka.

Koristimo ga u British Nanny kremi za lice da pomogne u zaštiti lica kad ste izloženi suncu.