kalamin puder

kalamin puder

(Calamine Powder)

Naziv kalamin je ukorijenjen u latinskom, „calamina“ koji proizlazi iz grčkog „kadmeia“ što znači „Cadmean zemlja“ Odnosi se na Cadmusa, legendarnog osnivača Tebe. Kalamin  puder je uglavnom cinkov oksid (ZnO), bijeli prah, s daškom željezovog oksida, koji u kombinaciji daju lijepi, svijetlo roza puder. Cinkov oksid je također poznat pod imenom cink bijela (ili kinesko bijela), a koristi se u ljekovitim pomadama kao antiseptik. Dobiva se iz minerala cinkita, koji prelazi u cinkov oksid prilikom izlaganja visokim temperaturama.

Kalamin puder je jedan od glavnih sastojaka tradicionalnog kalamin losiona koji se koristi za ublažavanje crvenila, boli i iritacije kože. Nekada se miješao s ružinom vodicom za umirujuću masku za lice. Mi koristimo kalamin puder u našoj Catastrophe Cosmetic svježoj maski za lice zbog njegovog umirujućeg djelovanja na kožu. Kalamin puder također se tradicionalno koristio u puderima za lice, puderima za tijelo i pastama za zube. U našem Karma puderu za tijelo jedan je od upijajućih i smirujućih sastojaka.

Kalamin puder njeguje kožu nježnim tonirajućim i antiseptičkim djelovanjem. Njegova sposobnost da umiri kožu, čini ga savršenim sastojkom za naš Dreamwash kremasti sapun.