ulje kamelije

ulje kamelije

(Camellia japonica)

U Kini, Japanu i Koreji, „čaj“ulje stoljećima je tradicionalno korišteno za ljepotu i u kulinarstvu.

Naše ulje kamelije dolazi iz sjemena japanske kamelije (Camellia japonica). Ima više od 250 zimzelenog grmlja i drveća u azijskoj 'čaj' obitelji biljaka. Camellia japonica se uzgaja u Japanu, Koreji i Kini. U svojim brojnim varijantama proizvodi roza ili crvene cvjetove, od kojih su neki jednostavni i imaju pet latica, a neki su složeniji i nalikuju ruži. Kad latice počnu venuti, cijela cvjetna glavica otpadne. Kamelije mogu narasti prilično visoke i živjeti do 500 godina. Cvijeće kamelije koristiti se kao ukras u japanskim ceremonijama čaja, a dragocjeno svjetlo žuto ulje stoljećima je osnovno kod ljepote. Ulje jedno je od najstarijih poznatih ulja za kuhanje. Bogato je „dobrim mastima" i blagotvornim antioksidansima. U Japanu, bezmirisno čisto ulje koristi se za zaštitu, njegovanje i hidrataciju kože od kad god postoji ulje. Gardenia-mirisnu verziju koristili su za njegu i miris kože i kose.

Ulje kamelije sadrži veliku koncentraciju vitamina E i oleinske kiseline (omega 9 mono nezasićenih masnih kiselina). Ulje kamelije sadrži više oleinska kiselina (80-88%) od maslinovog ulja (70-77%).

Vitamin E je odličan antioksidans i smatra se važnim za zaštitu stanica, za održavanje našeg imunološkog sustava i zdravu kožu. Budući da je vitamin E topiv antioksidans, dobro je prilagođen za uporabu u tematskim kozmetičkim formulama. Koristimo ulje kamelije u našem Hard krutom šamponu zbog njegove sposobnosti da zaštiti, njeguje i pruži sjaj. Ulje kamelije također pomaže kao protuteža učincima tvrde vode i pronašli smo da je ovo ulje vrlo učinkovito u našim krutim proizvodima.

Ujedno je prisutno i u King Of The Mods gelu za kosu. Njegovo prisustvo daje kosi sjaj i zaglađuje ju, čineći je pokornom i lijepom modeliranom.Uključili smo visoki udio ovog tretirajućeg ulja u našu Vanishing Cream, koja je formulirana tako da odgovara svima, pružajući izvrstan izbor onima koji ne vole bogate kreme. Ulje kamelije u formuli pomoći će da svi korisni sastojci prođu površinu kože, ostavljajući vam glatku kožu, i osjećaj kao da je krema jednostavno nestala.