cetearilni alkohol

cetearilni alkohol

(Cetearyl Alcohol)

Cetearilni alkohol je bijela, voštana, čvrsta tvar u obliku pahuljica. Topljiv je u ulju, ali ne u vodi. Mješavina je alifatskih alkohola.

Alkohol u ovom slučaju se ne odnosi na fermentiranu mješavinu; radi se o kemijskom sastojku određene molekularne strukture koja se temelji na ugljiku i kisiku.

Alifatski alkoholi su se dobivali od masti i ulja hidrolizom kojom nastaju masne kiseline. Hidriranjem od njih nastaju alifatski alkoholi. Efikasniji oblici hidriranja omogućavaju dobivanje alifatskih alkohola direktno od triglicerida (biljnih ulja).

Cetearilni alkohol je emulgator. U kremama i losionima podupire glavni emulzijski sustav i daje proizvodu teksturu. U regeneratorima djeluje kao zgušnjivač. Koristimo ga otprilike oko 1%.

Cetearilni alkohol u kombinaciji sa ostalim sastojcima u formuli (kao što su trietanolamin i stearinska kiselina) stvara emulziju. Ona sprečava odvajanje ulja i vode.

Emulzijski sustav je vrlo bitan u našim kremama. Pri odlučivanju kako balansirati formulu, prvo uzimamo u obzir količine prirodnih sastojaka, kao što su masne kiseline u kakao i shea maslacima. Nakon toga se određuju optimalne količine cetearilnog alkohola.

Prekomjerno emulgirana krema će ostati na površini kože i neće biti efektivna. Ova kombinacija sastojaka drži naše kreme i losione lagano zajedno, tako da kada se nanose na kožu ti predivni sastojci lako raščlanjuju i pogoduju koži.

Već trideset godina koristimo takav emulzijski sustav u našim kremama i losionima. Naši proizvodi za kožu cijenjeni su diljem svijeta zbog djelotvornog omekšavanja kože.

Koristimo cetearilni alkohol u našem inovativnom krutom regeneratoru Jungle. Njegova svojstva emulgatora omogućava emulgiranje svježih sastojaka sa omekšavajućim kakao maslacem i sojinim lecitinom. Rezultat toga je djelotvoran proizvod koji odmrsuje kosu, daje joj sjaj i ostavlja je u izvanrednom stanju.

Cetearilni alkohol se upotrebljava širom našeg asortimana svježih proizvoda kao emulgator. Koristimo ga u svemu, od Enchanted Eye Cream, Gorgeous, Imperialis i Celestial krema za lice, do Chocolate Whipstick i Honey Trap balzama za usne.