Neka kavezi ostanu prazni

Branite svoje pravo na kozmetiku bez okrutnosti i pomozite nam da kavezi ostanu prazni - Vaš prijatelj, Ralph


Hvala vam što ste skenirali QR kod u Lush trgovini kako biste pomogli pri spašavanju životinja poput Ralpha!


U sklopu ove kampanje molimo Vas da poduzmete dvije radnje:

1. Kliknite ovdje kako biste potpisali Europsku građansku inicijativu – moguće samo za vlasnike EU osobnih dokumenata, pri ruci imajte broj svoje putovnice ili osobne iskaznice.

2. Pošaljite poruku na Twitteru Europskom povjereniku tražeći ga da podrži zabranu testiranja kozmetike na životinjama. Otvorite svoj Twitter račun te kopirajte i zalijepite ovaj tweet na engleskom:

Commissioners @ThierryBreton @VSinkevicius: Please uphold the EU’s #crueltyfree promise by halting demands by @EU_ECHA for new #animaltesting of cosmetic chemicals. https://eci.ec.europa.eu/019/public/#/screen/home


O kampanji

Jeste li znali da je 11. ožujka 2022. obilježeno devet godina od kada je EU postala najveće svjetsko tržište ljepote bez okrutnosti? Testiranje kozmetike na životinjama napokon je zabranjeno ili smo barem tako mislili. Ipak, umjesto da slavimo, moramo se suprotstaviti zahtjevima europskih dužnosnika s polja kemijske industrije za novim testiranjima na životinjama sastojaka koji se rabe u kozmetici. Obećanje Europi prema kojem životinje više ne pate i ne umiru zbog kozmetike je prekršeno.

Prošlog kolovoza koalicija skupina za zaštitu životinja, uključujući Humane Society International (Europa), pokrenula je Europsku građansku inicijativu “Spasimo kozmetiku bez okrutnosti – opredjeljenje za Europu bez testiranja na životinjama” kako bi pozvali Europsku komisiju da:

- zaštititi i ojača zabranu testiranja kozmetike na životinjama - zaustavi nove zahtjeve za testiranje na životinjama, i

- modernizira znanost Imamo rok do 31. kolovoza 2022. prikupiti milijun potvrđenih potpisa građana EU

- a kako bismo natjerali Europsku komisiju na smislen odgovor.


Trebamo VAŠU pomoć - Potpišite sada!

Morat ćete uzeti svoju putovnicu ili matični broj, kliknuti na poveznicu i napraviti malu sigurnosnu provjeru. Ne ostavljajte za poslije, Vaš potpis je bitan!


Hvala vam na svemu što činite za životinje.

P.S. Želite učiniti više? Zamolite svoje prijatelje i članove obitelji da potpišu i podijele poveznicu na društvenim mrežama.