O nama

Lush d.o.o. Petrinjska 4, Zagreb, Hrvatska
OIB 26052805133  upisan pod brojem 080006607,
Trgovački sud u Zagrebu, RPK 2735.
Telefon +385 1 4810549 | lushonline@lush.hr

POVIJEST LUSH-a

U Svibnju 1995 g. službeno su lansirani svježi proizvodi tvrtke Lush, no povijest tvrtke proteže se nešto dulje od desetak godina tj. u sadašnjem sastavu kreativni team radi zajedno preko 20 godina. Dovoljno je reći kako su počeli kao vrlo mladi, proizvodeći sa prirodnim sastojcima proizvode za njegu kose, pri čemu su veliki uspjeh postigli s proizvodima koje su proizvodili za Body Shop, zatim započeli vlastititu katalošku maloprodaju Cosmetics to Go, te krenuli ponovo iz početka.

Lush Hrvatska druga je otvorena svjetska podružnica svježe rukom rađene Lush kozmetike čije je sjedište Poole u Engleskoj. Prvi Lush dućan u Hrvatskoj otvoren je u rujnu 1996. u Petrinjskoj 4, gdje se intenzivno 'čuje' još i danas. Danas se broj zemalja mirisne Lush obitelji popeo na 46, preko 700 dućana diljem svijeta i 6 manufaktura, od kojih je jedna u Hrvatskoj.

Ime Lush rezultat je natječaja objavljenog u katalogu tada još mlade kompanije. Gđa. Elizabeth Bennet odlučila se za ime Lush, no ne samo ona, već prilično neovisno usaglasio se i cijeli team. Iz njihova doma u 29 High Street, Poole, Dorset na južnoj obali Engleske Lush je izrastao u internacionalnu kompaniju koju danas znamo i volimo. Uvijek uspijevajući ostati prijateljski i dostupan, još uvijek rukotvoreći svježe proizvode, no u različitim manufakturama diljem svijeta.

Kako nam to uspijeva?

Mnogo je razloga radi kojih je Lush rastao, no zadržao osjećaj malog posla te i dalje zadržao svoje kvalitete. Prije svega poslujemo sa ljudima koji nam se dopadaju. Nadalje, direktori tvrtke kreiraju proizvode, još uvijek beskompromisno po pitanju kvalitete, a Mark Constantine i njegov stariji sin Simon kreiraju mirise, koristeći najfinije sastojke znane svijetu.

Vrlo je vjerojatno da smo jedina tvrtka koja u proizvodnji koristi pravi apsolut jasmina (skuplji od zlata) kao sadržaj proizvoda koji je dostupan svakome. Svi Lush proizvodi i dalje su ručno rađeni, a kada rastemo, zapošljavamo ljude, a ne mašine! Ostajemo i dalje vjerni svojoj filozofiji i umjesto da se osjećamo kao jedna velika tvrtka, nastojimo biti puno malih poduzeća koja međusobno rade.

Obzirom da pojedinci proizvode oblikuju u svom stilu, proizvodi u različitim zemljama mogu biti različitih oblika. Također, proizvodi mogu biti različitih nijansi boja, jer naranče dostupne u Italiji drugačije su od onih koje se koriste u Japanu. Kako bilo, Lush ćete uvijek prepoznati po kvaliteti sastojaka, svježini proizvoda i nepogrešivom mirisu stotine eteričnih ulja.

Zbog toga što se držimo onoga u što vjerujemo, nadamo se da ćemo i dalje rasti i imati dušu.