Kako se upotrebljava kana

Što se dogodi kada pomiješate najfiniju perzijsku kanu, fair trade organski kakao maslac (čije se porijeklo može u potpunosti pratiti do izvora) i inspirirate se drevnom kineskom tradicijom prenošenja čaja? Dobijete odlične rezultate. Bez s***a.

Lush kana je prirodna i organska boja za kosu koja djeluje kao preljev prirodnoj nijansi i omata svaku vlas predivnom bojom. Upotreba biljne boje za kosu poput kane ima nekoliko dobrobiti, svaka je nijansa boje potpuno jedinstvena vama, izrast je poprilično neprimjetan u usporedbi sa sintetičkim alternativama, kosa dobiva zaštitni sloj koji popravlja stanje kose i daje joj sjaj. I još nešto, to je zabavna aktivnost u kući, a uz ove upute bit će vam lako upotrijebiti je.


Koju nijansu odabrati?

Brun

Biljka indigo i mljevena kava pomiješani su s kanom u Brun za bogatu nijansu boje nalik čokoladi.


Rouge
Ako odaberete Rouge, možda ćete trebati dodati vatrogasce na ‘brzo biranje’, vatreni i razvedravajući svježi organski limun stvara vruće crvenokose.


Marron
U Marron smo umiješali kavu sa svježim sokom organskog limuna za pobuđivanje jesenje topline u svim sezonama uz sjajne kestenjaste tonove.


Noir
U kani Noir, indigo biljka ima glavnu ulogu za sjajnu i duboku nijansu crne boje nalik mjesečini. Dašak crvene kane pruža sjaj, ali ne boja kosu crvenim tonovima.


Vénitien

Jagoda koja dodaje sjaj plavoj i svijetloj kosi. Iranska kana, kamilica, rabarbara i kineski cimet daju toplinu, osunčane tonove prirodno plavoj, svjetloj ili bijeloj kosi. Ova predivna boja također omogućava bojanoj plavoj kosi odmor od izbjeljivanja.Kako upotrijebiti kanu?

Trebat će vam:

  • Gumene rukavice
  • Vodena kupka (bain-marie - za održavanje kane na toplom)
  • Žlica za miješanje
  • Novine na podu
  • Kopče za odjeljivanje kose
  • Tamni ručnici
  • Kapa za tuširanje (nije obavezno).
  • Zaštitni balzam poput Ultrablanda ili Ultrabalma.
  • Četkica za nanošenje kane (možete nanijeti i rukama ali obavezno nosite rukavice)


Test na jednom pramenu

Kako biste u potpunosti bili sretni s rezultatima, uvijek napravite test na jednom pramenu (ovo je posebno važno ako je kosa bila prethodno kemijski tretirana na bilo kakav način). Boja će se nastaviti razvijati čak 24 sata nakon nanošenja kane.

Dodajte proključalu vodu maloj količini kane u vatrostalnoj posudi i koristite gumene rukavice kako biste kanu nanijeli na komad kose širine 1 cm. Ostavite da djeluje do tri sata, našamponirate i isperite. Ako ste zadovoljni bojom nakon 24 sata, nanesite kanu na ostatak kose.

P.s. Ako je više od 40% kose sijedo, ne zaboravite i sijede dodati testu. Nakon upotrebe kane, sijeda kosa sjaji većim sjajem od tamne, zato očekujte živahni rezultat.


Kako nanijeti kanu na kosu?

Nanesite zaštitni balzam poput Ultrabalma oko linije kose ili brade kako bi osigurali da se i koža ne oboji.
Izlomite kanu u male dijelove i stavite ih u vatrostalnu posudu, a nju u posudu s vrućom vodom. Prelijte kipuću vodu preko kane i miješajte i dodajte vodu dok ne dobijete teksturu rastopljene čokolade. Što je kana toplija to su bolji rezultati.


Dobro je znati

Kanom možete bojati kosu koliko god često želite. Probajte je nanijeti nekoliko puta uzastopno za stvaranje intenzivnije boje.
Omatanje kose folijom ili stavljanje kape za tuširanje dati će crvenije rezultate. Nasuprot tome, ako kosu ostavite neprekrivenu dobit ćete tamnije tonove.

Na sijedoj kosi boja će biti svjetlija i življa. Ako tražite malo suptilniju notu, najbolje je često ponavljati postupak kaniranja različitim nijansama. Počnite s Rouge prije nego nastavite dodavati nove slojeve drugih boja. Preporučujemo da napravite test na pramenu svaki put prije nego nanesete kanu na cijelu kosu.