Lush Prize 2024

Konferencija Lush Prize 2024. održat će se u utorak, 14. studenog 2023. kao online događaj.
Registracija je besplatna, a sve detalje možete pronaći ovdje

LUSH PRIZE


Nagrađivanje pojedinaca, skupina i inicijativa koje rade na zabrani testiranja na životinjama.


OD 2012

Ideja za Lush Prize proizašla je iz frustracije osnivača Lusha činjenicom da je testiranje na životinjama postalo ustaljenom praksom. Smatrali su da je trebalo predugo da alternative bez okrutnosti postanu dio mainstreama. Pojavila se ideja: svake godine skupiti 250.000 funti novca za financiranje niza inicijativa usmjerenih na prestanak korištenja životinja u testiranju.


Lush Prize pokrenut je u partnerstvu s časopisom Ethical Consumer 2012., postavši najveći nagradni fond u sektoru testiranja bez životinja. Od godine 2018. nagrada iznosi 330.000 funti, a sada se dodjeljuje dvogodišnje.


Kao istinski globalna nagrada, podupire znanstvenike i aktiviste u zemljama širom svijeta uključujući; Kinu, Keniju, Iran, Ukrajinu i Indiju, Novi Zeland, Brazil, SAD i diljem Europe. Lush ima za cilj poduprijeti najprogresivniji rad na terenu, osiguravajući nastavak istraživanja bez životinja uz najvišu moguću razinu utjecaja. To činimo pružanjem resursa za projekte koji pripadaju u pet kategorija:


  • Nagrada za znanost i Nagrada za mlade istraživače osmišljene su kako bi unaprijedile istraživanja alternativnih testova koji se ne provode na životinjama.
  • Nagrada za osposobljavanje osmišljena je za financiranje projekata osposobljavanja znanstvenika ili regulatora u metodama koje se ne primjenjuju na životinjama.
  • Nagrade za podizanje javne svijesti i lobiranje osmišljene su kako bi se nastavio pritisak da propisi budu primjereni i ažurirani i održavaju napredak u toksikologiji 21. stoljeća.


Osim u ovim kategorijama, ako dođe do velikog pomaka u toksikologiji 21. stoljeća – području u kojem se očekuju najveća otkrića koje bi trebala dovesti do napuštanja prakse testiranja na životinjama – može se dodijeliti nagrada Black Box, koja je je prvi put dodijeljena 2015.


Saznajte više o dobitnicima nagrada Lush putem naše web stranice . Lush Prize također možete pronaći na Twitteru .


https://weare.lush.com/lush-life/our-prizes-awards/lush-prize/


LUSH PRIZE 2024


Nagrada Lush je najveći nagradni fond u sektoru ne-testiranja na životinjama, s nagradnim fondom od £250,000 za potporu inicijativama za prekid ili zamjenu testiranja na životinjama.


Nominacije za nagradu Lush 2024. sada su otvorene i bit će zatvorene u petak, 1. prosinca 2023. u ponoć (po britanskom vremenu).


Postoji pet glavnih kategorija nagrada:

Znanost - za rad koji će najvjerojatnije dovesti do praktičnih ispitivanja bez životinja koje bi regulatori mogli prihvatiti,


Osposobljavanje - za pojedince, timove ili organizacije koje uspostavljaju programe obuke u korištenju neživotinjskih metoda, Javna svijest - za pojedince, timove ili institucije koje podižu svijest o testiranju na životinjama,


Lobiranje - za iznimne pojedince, grupe ili organizacije koje guraju promjene, i

Mladi istraživač - za mlade znanstvenike (do 35 godina) usmjerene na budućnost bez testiranja na životinjama.


Osim toga, tu su i tri nagrade za priznanja, za političko postignuće, dobrotvorni projekt za zdravlje i veliku znanstvenu suradnju. Naš žiri također će dodijeliti nagradu Andrew Tyler za izniman doprinos okončanju testiranja na životinjama.


Konferencija Lush Prize 2024. održat će se u utorak, 14. studenog 2023. kao online događaj. Registracija je besplatna, a sve detalje možete pronaći ovdje.


lushprize.org